Telefoon

0184-411844

Email

info@fysiotherapie-sliedrechtwest.nl

Adres

Maaslaan 8, 3363 CJ Sliedrecht

Aan het einde van het jaar is het weer tijd om verzekeringen te vergelijken en wellicht een overstap te maken naar een ander pakket bij dezelfde verzekering. Of volledig overstappen naar een andere maatschappij. Hoe doe je dat, verzekeringen vergelijken? Veel overstapwebsites zijn vooral gericht op de prijs en minder op de inhoud. Daarbij bevatten de sites vaak niet álle verzekeringen!

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Via https://zorgverzekeringskaart.nl/ kun je alle

maatschappijen en verzekeringen naast elkaar leggen middels kaarten. Er is een Zorgverzekeringskaart voor elke basisverzekering en elke aanvullende ziektekostenverzekering. Alle zorgverzekeraars gebruiken dezelfde kaart om informatie over de belangrijkste polisvoorwaarden en vergoedingen zo beknopt, begrijpelijk en vergelijkbaar mogelijk aan u over te brengen. Op deze website vindt u altijd een compleet en actueel overzicht.

Wat extra informatie over verzekeringen:

Er zijn een aantal verschillende soorten polissen te kiezen, degene die de meeste invloed hebben op wat je betaalt en vergoed krijgt zijn restitutie-, natura en combinatie polissen.

– Bij een restitutiepolis heb je ‘recht op vergoeding’. Wat financieel neerkomt dat de zorg uit de basisverzekering volledig vergoed wordt, ongeacht waar je je zorg afneemt. Je betaalt alleen je eigen risico en rekeningen die onredelijk hoog zijn.

– Bij een naturapolis heb je ‘recht op zorg’ en daarom moet je voor volledige vergoeding naar zorgverleners waar jouw verzekering afspraken mee heeft. Anders betaal je, naast je eigen risico, ook een deel van de kosten uit eigen zak.

– Bij een combinatiepolis heb je eigenlijk een beetje van beide. Voor sommige zorgvragen heb je recht op vergoeding en voor andere zorgvragen recht op zorg.

Voor de aanvullende verzekering is de keuze reuze. Aanvullend verzekerd zijn betekent niet per se beter verzekerd zijn, de inhoud per verzekering is erg verschillend. Het is goed om na te gaan of de aanvullende verzekering(en) die je af wilt sluiten wel iets biedt wat jij ook daadwerkelijk verwacht te gaan gebruiken. Wegen de kosten op tegen wat je ervoor krijgt? Het kan ook een optie zijn om het bedrag dat je uitspaart aan aanvullende verzekering zelf weg te zetten in een potje op de spaarrekening, zodat je daar in de toekomst zelf je kosten van kunt betalen. Kies een goede verzekering en niet de goedkoopste!

Een extra factor om op te letten!

In de Zorgverzekeringswet is vastgelegd dat alle basisverzekeringen dezelfde zorg moeten dekken, maar sommige verzekeringen hebben een addertje onder het gras. Dit komt vaker voor bij de ‘goedkopere’ zorgverzekeringen. Uit onderzoek van de vergelijkingssite Zorgwijzer blijkt dat 37 van de 64 basisverzekeringen (57 procent) één of meerdere beperkende voorwaarden heeft.

Volgens de website gaat het om zes categorieën soorten beperkingen:

– een beperkte keuze van gecontracteerde ziekenhuizen

– contracten met alleen gespecialiseerde ziekenhuizen

– een lage vergoeding voor een zorgaanbieder zonder contract

– een beperkt aantal leveranciers voor hulpmiddelen

– beperkte afspraken bij GGZ-zorgaanbieders

De zorgverzekeringen: Aevitae (1 polis), Anderzorg (1 polis), a.s.r. Ik kies zelf (1 polis), CZ (2 polissen), CZdirect (1 polis), De Christelijke (2 polissen), De Friesland (2 polissen), FBTO (2 polissen), Interpolis (2 polissen), IZA (2 polissen), IZZ door VGZ (3 polissen), Just (1 polis), Menzis (1 polis), NN (1 polis), UMC (1 polis), United Consumers (2 polissen), Univé (3 polissen), VGZ (3 polissen), VGZ Bewuzt (1 polis), VinkVink (1 polis), ZEKUR (1 polis), ZieZo (1 polis), Zilveren Kruis (2 polissen).

Recommended Articles