Wanneer welke therapeut/specialisatie?
Algemene fysiotherapie Fysiotherapeuten zijn specialist in houding en bewegen. Bij de algemeen fysiotherapeut kunt u terecht met een veelvoud aan klachten en diverse behandeltechnieken en oefeninterventies. O.a. bij klachten aan de spieren, pezen of gewrichten, houdingsgerelateerde klachten en revalidatie na een sportblessuren of operatie.
Manuele therapie Msc De manueel therapeut is gespecialiseerd in de behandeling van gewrichtsproblemen. De behandeling bestaat uit gewrichtsmobilisatie en zo nodig manipulaties.
Medical tape Elastisch tapen wordt o.a. ingezet bij revalidatie en preventie. De tape geeft sturing, steun of helpt bij littekenbehandeling en oedeem.
Dryneedling Wanneer er veel spanning in een spier zit kan deze behandeld worden met dry needling. Tijdens deze behandeling wordt een dun acupunctuurnaaldje in een triggerpoint geprikt. Dit heeft direct effect op de spanning van de spier en verminderd de pijnklachten.
CRAFTA/kaaktherapie Bij pijnklachten in de kaakregio, tanden/kiezen, een knakkende kaak of spanning in de kaakspieren of bij klemmen/knarsen. Ook bij hoofdpijn, duizeligheid, oorsuizen, slikklachten, nekklachten en pijnklachten in het aangezicht.
MSU echografie In beeld te brengen middels echografie zijn spieren, slijmbeurzen, pezen, kapsel, banden en oppervlakkige delen van gewrichten en botten. Echografie is een pijnloos onderzoek, het maakt gebruik van geluidsgolven. Een echografisch onderzoek wordt gedeclareerd onder een zitting ‘eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (code 1400)’. Een onderzoek duurt tussen de 25 en 50 minuten. Voor het onderzoek is een verwijzing van een arts nodig.
NIMOC (stuit) NIMOC is de afkorting van Non-Invasive Mobilization of the Os Coccyx. Dit betekent een uitwendige behandeling van het staartbeen. Middels kortdurende (pijnvrije) mobilisatie wordt de patiënt in zit behandeld. NIMOC wordt ingezet bij stuitpijn, maar ook bij rug-, bekken- en liesklachten (zowel acute als chronische klachten)
COPD/longtraining, osteoporosetraining en training bij vaatlijden/claudicatio intermittens Gerichte training na verwijzing van de huisarts, vaatchirurg of longarts. Training vindt individueel of in groepsverband plaats en richt zich op het optimaliseren van het functioneren en de preventie van achteruitgang. De praktijk is aangesloten bij ‘Chronisch Zorgnet’.
Bij vragen over het aanbod, de inhoud en/of welke behandeling het meest geschikt is? Neem gerust contact met ons op!